Ma 2024. április 27. szombat, Zita napja van. - Holnap Valéria napja lesz.
   

Naptár
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

HOMOKI ILDIKÓ

Érettségi éve: 1985 nappali tagozat c osztály

« Vissza az előző oldalra

 

Egy abonyi gyermekorvos munkássága

undefinedDr. Homoki Ildikó 1985-ben érettségizett a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium falai között, négy évnyi, kitartó gimnáziumi tanulmányait követően.
Még ugyanazon év őszén a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán folytatta tudásának gyarapítását, melynek eredményeként diplomáját 1991-ben vehette át. Kis idő elteltével Szolnokon, a Hetényi Géza Kórházban kezdett el dolgozni, méghozzá a gyermekosztályon. 1992-ben, az előbb említett helyen szakvizsgát szerzett gyermekgyógyászatból, majd Budapesten a Heim Pál gyermekkórházban ultrahang diagnosztikából is sikeres vizsgát tett. Mindeközben családot alapított, házasságot kötött Kókai Lászlóval, egy gyermekük is született.

2001 év elején munkába állt Abonyban, a négyes körzet gyermekorvosaként, és azóta is kitartóan, figyelemre méltóan praktizál. A doktornő érdeklődését felkeltették különböző fajta alternatív gyógymódok is, így történt az, hogy 2002-ben részt vett egy CEDH tanfolyamon, amely után meggyőződött arról, hogy a homeopátia segítségével még biztosabban tudja végezni hivatását. Szerencsére a szülők többsége nem rettent meg az efféle gyógymód alkalmazásától, így a doktornő is gyorsan fejlődött, egyre jobban elsajátította módszereit a betegek visszajelzése és a további tanfolyamok által, 2004-ben iskola és ifjúsági-orvosi, majd 2009-ben homeopátia szakorvosi címre is szert tett.

Az évek során több rangos elismerést is szerzett. Érdemes megemlíteni, hogy 2010-ben, városában Abonyiak Abonyért díjat kapott, melyre a Város Önkormányzatának kuratóriuma választotta ki a több évnyi odaadó munkája és a város lakóinak ajánlása alapján. 2012 márciusában Homoki Ildikó a Boiron által kiválasztott „a hónap homeopata orvosa” lett. 2015 év elején egy internetes szavazás alapján felterjesztették a 2014-es év Astellas-díjára, melyen a 107 egyéni jelölt közül a harmadik legjobb helyezést érte el, úgy, hogy nem is tudott felterjesztéséről teljesen addig, amíg az Astellas nem értesítette őt. Homoki doktornő a díjátadóra nem ment el, mert az egy péntek délutánra esett, amikor neki rendelési ideje volt, így még ekkor sem hagyta cserben a csemetéket.

Már a kezdetektől fogva rengeteg szülő választja dr. Homoki Ildikót gyermeke háziorvosának, de az elmúlt években kis pácienseknek száma napról napra egyre inkább gyarapszik, így mostanra praxislétszáma meghaladja az 1350 főt is. A környező településekről is sokan keresik fel őt, de találkoztam már a rendelőjében olyan szülőkkel is, akik több mint egy órát utaznak gyermekük minden egyes betegségekor, azért, hogy a csöppséget biztos kezek közt tudhassák. A doktornő időt és energiát nem sajnálva, az év bármely napján, a nap bármely órájában szívesen segít a gyerekeken, hisz ahogy ő szokta mondani, a betegségek nem ismerik a naptárat, sem a piros betűs ünnepeket.

Saját tapasztalatokkal is rendelkezek, ugyanis születésem óta, 17 éve Ildikó néni az orvosom, és nem egyszer fordult elő olyan, hogy az influenzaszezon vagy épp egy vírus elharapódzása miatt a rendelési idő lejárta után órákkal is rengetegen vártak a rendelőben. Ennek ellenére a várakozási idő mindig hamar eltelt, ugyanis különböző játékokkal, képekkel, képességfejlesztőkkel van felszerelve a rendelő. A vizsgálóba beérve soha nem kellett félnem, ugyanis a doktornő mindig mosolyogva, kedvesen üdvözölt, bármekkora is volt a baj, soha nem ijesztett meg, sokkal inkább bizalmat sugallt. A vérvételt is mindig ő végezte el nekem, talán ettől az egy dologtól féltem, de ahogy ő mondaná, „csak katicákat vett tőlem”. A vizsgálatok után matricákat is kaptam a bátorságomra való tekintettel. Többször történt olyan is, hogy hétvégén lettem beteg, Ildikó néni pedig olyankor is fogadott, sőt, néha még hozzánk is eljött, ha infúziót kellett bekötni nekem. Szerencsére soha nem voltam huzamosabb ideig beteg, az általa ajánlott gyógymódok mindig meghozták gyümölcsöket, és a betegség utáni kontrollra már egészségesen, életvidáman és felfrissülve mentem vissza.

 Dr. Homoki Ildikó tevékenysége példaértékű, mert a manapság sokat támadott homeopátiás gyógymód aktív alkalmazója, még a nehézségek ellenére is, és itt vagyunk mi, a páciensei, akik élő példaként szolgálunk annak bizonyítására, hogy a homeopátia igenis működik.

Összeállította:
Szaniszló Eszter Anna
11.d (2018/19.)

« Vissza az előző oldalra
A lap 0.071 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo
A látogatók száma 2015.02.16-tól: 2811228 | Ebben a hónapban: 38836 | Ma: 75 | jelenleg: 2 | Statisztika