Ma 2024. április 24. szerda, György napja van. - Holnap Márk napja lesz.
   

Naptár
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Hír, program, komment

120 év - 120 diák 7.Interjú - Léé Noémi (érettségi éve: 2018)

2019.01.23. 12:24
120 év - 120 diák 7.Interjú - Léé Noémi (érettségi éve: 2018)

Léé Noémi 2018-ban érettségizett a gimnáziumban. A nyílt tekintetű, mindig mosolygó, vidám leányka már kisgimnazista korában az iskolai közösség aktív tagja volt. Később rendszeresen lehetett látni, hallani őt a helyi médiában.

120 év - 120 diák 7.Interjú - Léé Noémi (érettségi éve: 2018)- Nyolcosztályos tagozatra jelentkeztél, ahova sikeresen be is kerültél. Miért választottad tízévesen a gimnáziumot?

Azért választottam a gimit negyedik osztályban, mert úgy gondoltuk szüleimmel, hogy több lehetőség van ott, mint egy általános iskolában. Ez mind a tanulás és programok terén is elmondható a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumról. Több nyelv közül választhattunk, magasabb szinten tanultuk a tantárgyakat és számos esemény volt minden évben a gimiben.

- Nyolc évig tartoztál egy közösséghez. Ha jó a csapat, ez gyorsan elrepül. Milyen volt a gimis osztályod, milyen élményekre emlékszel vissza szívesen?

Nyolc év hosszú idő. Ezalatt az idő alatt nagyon sok minden történt az osztályunkban. A sok kellemes emlékhez nagyban hozzájárultak tanáraink és osztályfőnökünk. Szerencsésnek tartom magam ebből a szempontból, mert mindig megkaptuk a kellő támogatást, biztatást, felkészítést és segítséget. Felejthetetlen élményt nyújtott számomra a sok verseny, a Christmas partyk, egészségügyi és sportnapok, a Faschingok és a kulturális bemutatók. Osztályunk győzelmei már 5. osztályban elkezdődtek, hiszen mi nyertük a gólyanapi vetélkedőt, de a 2017-es diákdiri választást is. Az osztálykirándulások és az iskolai programok alkalmával egyre inkább összekovácsolódott az osztályunk. 28 fővel zártuk ballagáskor a névsort, viszont az osztályunk 29. tagja volt G. Bíró Lilla tanárnő.

- Ezek szerint jó választás volt a gimi. De a sok jó program mellett beszéljünk a tanulásról, a továbbtanulásra való felkészülésről is!

Úgy gondolom, hogy a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium a lehetőségek tárháza. Aki tehetséges a művészetben, akkor annak lehetősége van fejlesztenie magát a rajz szakkörökön, aki szeret énekelni, akkor ő tagja lehetett a gimnázium méltán híres leánykarának, aki a reál tantárgyakat kedveli, az csatlakozhat a szakkörökhöz és részt vehet versenyeken. Aki szereti a verseket, az irodalmat, annak ajánlani tudom a magyar szakköröket. A sportolni szerető diákok is megtalálják helyüket a különböző sportágakban és rendezvényeken. 
A gimiben a nyelvtanáraimnak köszönhetően sikerült angol és német nyelvből középfokú nyelvvizsgát szereznem, jelenleg a felsőfok elérése a cél.

- Mit tartasz legnagyobb gimis sikerednek?

  1. osztályos koromban megnyertem a számomra legmegtiszteltetőbb címet a gimnáziumban, ami az Év Diákja.

- Tudom, hogy végig nagyon jó tanuló voltál, de valahogy mindig volt időd részt venni az iskolai programokon, sőt igen hamar megcsapott a média szele is. Már középiskolásként igen "nagy" emberekkel találkoztál!

120 év - 120 diák 7.Interjú - Léé Noémi (érettségi éve: 2018)Ötödik osztályos koromtól kezdve aktív résztvevője voltam az iskolai programoknak. A szavalóversenyek, idegen nyelvi versenyek indulója voltam, ezt követte a különböző rendezvényeken való szereplés és műsorvezetés. Nemcsak Cegléden, hanem a lakóhelyemen, Albertirsán is aktív résztvevője vagyok a közéletnek, például a Gerje-Party Fúvósegylet koncertjeit immár 3. éve konferálom. 14 éves koromban lettem a Cegléd Rádió és a Ceglédi Club TV műsorvezetője és szerkesztő-riportere. Ennek kapcsán számos alkalmam nyílt interjút készíteni a helyi középiskolák diákjaival, tanáraival, valamint hírességekkel is, pl. Várkonyi Andrással (a Barátok Közt Vili bácsija), Koltai Róberttel, Kudlik Júliával, a Wellhelloval, Halott Pénzzel, Caramellel, Gundel-Takács Gáborral, Sárik Péterrel, Vastag Csabával, Péterffy Borival, Baranyi Ferenccel, dr. Zacher Gáborral, Herendi Gáborral, Mező Misivel és Vujity Tvrtkoval.

- Hol jelentek meg az interjúk?

2016-tól a lakóhelyemen lévő Albertirsai Híradó című újságban jelentek meg cikkeim. Ezen felül néhány alkalommal a Ceglédi Panoráma is megosztotta írásaimat.

- Jól gondolom, hogy a rádiózás magával ragadott téged?

2015 őszén néhány gimnazista és volt gimnazista társammal szerveztünk egy maratoni rádiózást, 72 órás műsort vezettünk a Local FM "stúdiójában", ami a tanári szoba előtti teret jelentette. Ugyanebben az évben vettünk részt a Mária Rádió által meghirdetett Országos Riporter Kerestetik Versenyen, amelyre Vágó Sándor tanár úr készített fel bennünket. A fordulókon továbbjutottunk és végül mi állhattunk a dobogó legfelső fokára.

- Ezután számodra nem volt túl nehéz a pályaválasztás.

Ezek az átélt események vezettek ahhoz, hogy már nagyon hamar eldöntöttem, hogy műsorvezetéssel szeretnék foglalkozni. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem  Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karán médiatudomány- és kommunikáció szakon vagyok elsőéves hallgató. Nagyon szeretek itt tanulni, különösen azért, mert a gimnáziumban megkaptam a kellő alapokat ahhoz, hogy itt is tudjam nyújtani azt a teljesítményt, amit elvárok magamtól.

-Köszönöm a beszélgetést!

 

Volter Etelka

Az interjú megjelent 2019. január 6-án a Ceglédi Panoráma online oldalán.

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások



Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
A lap 0.029 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo
A látogatók száma 2015.02.16-tól: 2803727 | Ebben a hónapban: 31335 | Ma: 131 | jelenleg: 1 | Statisztika